Sjung med oss!

Nationella ungdomskören (NUK) är en kör som samlar ungdomar från hela landet. Kören arbetar i projektform och träffas fem gånger om året på olika platser. Vid varje tillfälle repeterar kören på både nytt och gammalt material och avslutar ofta med både konsert och högmässa. Varje år deltar kören på Sveriges Kyrkosångsförbunds Ungdomskörfest, som samlar sjungande ungdomar från hela Sverige under en helg. Då  brukar kören både vara en del av den stora festivalkören, och hålla en egen konsert.  Kören håller en hög konstnärlig nivå och ställer höga krav på sina medlemmar.

Detta får du som medlem

Som medlem i NUK får du sjunga i en kör utöver det vanliga där du får utmaningarna du kanske inte får på hemmaplan. Du får sjunga med likasinnade jämnåriga. Körens höga nivå gör att du kommer att få minnesvärda musikupplevelser. Det nära umgänget vid körhelgerna gör att du får chansen att lära känna och komma nära dom andra sångarna i kören. Sveriges Kyrkosångsförbund ger bidrag till dina resor och de mottagande församlingarna ordnar med kost och enkelt logi (ofta golvlogi).

Det här förväntar vi oss av dig som medlem

Du ska vara mellan 16 och 26 år gammal.

Vi förväntar oss att du reserverar plats i din kalender för körens alla helger och att du övar hemma mellan träffarna. Vi vill även att du beter dig välkomnande mot nya och gamla sångare. Om du blir sjuk så behöver du kommunicera det så snart du bara kan. Du ansvarar själv för att boka resor. Sången är i främsta rummet när vi träffas och det är viktigt att du tar hand om dig själv och din röst under körhelgerna till exempel genom att se till att få tillräckligt med sömn

Hur blir man medlem?

Kontakta oss för provsjungning! (under rubriken Kontakta oss)